söndag 13 oktober 2013

Läser du ut dina rollspel?

Idag satt jag och läste i DN:s boklördag om folk som inte läser ut sina böcker - och de möjliga förklaringarna till det. själv har jag alltid känt mig bra eller duktig som läser ut (typ) alla böcker jag ger mig på. Det är snarare ett tecken på någon sorts litterär säkerhet. Jag väljer helt enkelt alltid rätt, och har lärt mig min smak och mina favoritförfattare och genre – som bara är science fiction, med få undantag.

Sitter nu och läser Wool, efter att ha lyssnat på podcasten Geek’s guide to the galaxy och efter att det varit mycket PA på Fria Ligan, inte minst på vår egna poscast, Signaler från Zonen. Men jag funderar på att ge upp - en tredjedel in i boken och en del coolt har hänt, men det känns som jag kanske skulle ge mig på en synopsis och prova bok två istället - den är för långsam. Boken förtjänar knappt min tid. Vi får se hur det går - min backlogg på böcker är lång och det verkar finnas bättre saker där ute.

Som nörd så förtjänar rollspel all ens tid och uppmärksamhet - men där är jag motsatsen till mig själv som bokläsare, jag läser typ aldrig igenom ett helt regelverk inklusive världsbeskrivning. De sista gångerna jag lyckats med det gäller Fantasy!, NullState, TechNoir och (nästan) Betan till Star Wars. Böcker med setting jag älskar står gömda som gamla troféer i min bokhylla - inte lästa en hel bok i Eclipse Phase serien som jag jamar om hela tiden. Just nu väntar Engine heart, Numenera, Rotsystem och några Star Warsböcker på min uppmärksamhet.

Är det här ett generellt problem, eller är det bara jag? Det går ju att notera att det enda jag läst helt är kortare grejer (undantaget Star Wars). Läser ni andra alla de rollspelsböcker ni införskaffar, eller böcker för den delen?