lördag 18 augusti 2012

Star Wars blir rollspel igen!

Många såg att det skulle kunna hända – Fantasy Flight Games – måste ju bara spotta ur sig saker. Nu kommer nya Star Wars rollspelet på Beta. Det avhandlar inte hela universat – så en "WH40K" är att vänta där första delen är Edge of Empire följt av Age of Rebellion och slutligen Force and Destiny.

Alla tar upp olika aspekter och koncept i SW-universat. Frågan är hur reglerna blir? Någon som vet via snack från Gencon? Kortbaserat som WH3?

21 kommentarer:

 1. Ja, kul tycker jag! Förhoppningsvis så kan FFG få till något bra med Star Wars och inte bara släppa samma gamla setting med nya regler. Även om beslutet att dela upp det i tre luktar pengamjölkning lång väg så gillar jag ändå att man får ett helt spel med fokus på "the fringe" med prisjägare, smugglare och andra skummisar. Mitt favoritelement helt enkelt!

  Det jag har läst hittills är ju att det kommer vara speciella tärningar (tre bra, tre dåliga) som kommer "berätta en historia", alltså mer eller mindre precis likadant som WFRP3. Inga kort dock. Än så länge i alla fall.

  Måste säga att jag blev riktigt sugen! Nästan så jag funderar på att betala för att få speltesta det. Nästan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har gjort en crazy och beställt betan...

   Radera
  2. Håller också med om att Gränsrymden-settingen känns kul ;)

   Radera
  3. Nej! Usch vad avis jag blev nu...

   Radera
  4. Vad roligt att du beställt boken, du får avrapportera till oss snåljåpar!

   Radera
  5. Även jag har beställt betan, men de har inte skickat den än... någon som vet vad det är för hold-up? (Vill ju ha den nuuuuuuu juh!)

   Radera
  6. I mitt fall fick jag mejl först efter 7 dar från USPS om att de fått beställning och två dar senare från FFG att de skickat.

   Radera
 2. Läst till och (och laddat ned tärningsappen!) det verkar onekligen som att systemet liknar WFRP3s. Man har ett "Wound Threshold" och även något liknande Fatigue och man kan ta stress till för att göra extra handlingar under sin tur.

  Har inget emot detta eftersom jag tycker grunden i WFRP3 är schysst, det blev dock lite väl mycket kort och markörer efter att ha skaffat några expansioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad var det för app - inte på iOS?

   Radera
  2. Finns ute till Android och heter typ Star Ward Dice eller något. Hittade den dock när jag sökte på FFG. Den ska finnas på iOS också, men läste om flera som inte hittade den.

   Ganska rolig! Funkar även till X-Wing (vilket man ju blivit sjukt sugen på nu!).

   Radera
 3. Pga att Apple godkänner alla appar först så dröjer iOS-versionen upp till tre veckor enligt "internet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken lär la inte komma på den tiden - så det är väl lugnt antar jag.

   Radera
  2. Det verkar som den redan kommit upp för iOS.

   Radera
  3. Cool - tack för infon :) Laddat ner nu och ska kolla in - bara boken fattas.

   Radera
 4. Vad roligt! Länge väntat på ett Star Wars spel och jag hoppas att FFG försöker produktutveckla WHFRP 3, strömlinjeforma och ta bort plottrigheten.

  Jag kommer garanterat att köpa spelet, men jag hittar inte så mycket info. Och att köpa ett "beta" spel upplever jag alltid som osäkert, är inte meningen med en beta att den iaf kostar mindre? Vad gick spelet på, beställa från USA, brukar alltid innebära dolda kostnader på omkring 100%. Och hur blir det med "specialtärningar" om de inte levereras med betan (iaf inte vad jag kan se)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med billigaste frakten så blir det dryga 50 dollar. Var själv sugen men kände att det var lite för mastigt för en ofärdig produkt.

   Man får med ett ark med klistermärken i slutet av boken så man kan göra sina egna tärningar.

   Radera
  2. Det verkar ju rätt bra.

   Radera
 5. Och nu e regelböckerna slut på FFG!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev lite ledsen. Har gått och funderat på att beställa i alla fall. Får hoppas att någon lokal försäljare beställt några ex.

   Radera