torsdag 30 augusti 2012

Lite sjyssta bloggar

När man sitter och klurar på spel, regler och äventyrsstruktur - som jag gör just nu då får man chansen att upptäcka nya saker på nätet. Jag tänkte dela med mig av de senaste tre upptäckterna, som en del av er kanske känner till - men som i alla fall kan vara roliga för aspirerande rollspelskapare och -utvecklare, något det verkar finnas gott om.

System sans Setting - är en bra blogg för den som vill ha en bra genomgång av olika regelsystem. Under fliken System Review går skaparen, Stephen, igenom olika regelsystem på ett strukturerat sätt. Väldigt bra och överskådligt.

FATE SF - högaktuellt för en som gillar sci-fi och FATE. Spel som Diaspora, Bulldogs, Starblazer Adventures och Strands of Fate avhandlas av John Till. Nyligen gjordes en Barsoom-variant till FATE. Så gå dit och förnöjs. Här hittade jag också till Jeremy Kostiews FATE tutorials (se nedan).

The Alexandrian - där bland annat scenariostruktur avhandlas, exempelvis Node-bases scenario design. Här finns för övrigt saker som Legends and Labyrinths, som konstruerats av bloggaren själv, Justin Alexander.

Inte en blogg, utan en tråd på G+, men ändå väl värt ett besök är FATE tutorials, för den som vill fatta FATE - kanske folk som vill spela Coriolis i framtiden.

Hoppas ni hittar något nytt och kul att läsa!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar