lördag 14 juli 2012

Catacombs - Drakar och Couronne

För några veckor sedan fick jag chansen att pröva Catacombs – ett "nytt" lättsammt brädspel med klassisk fantasystuk. Man har alltså möjlighet att spela magiker, tjuv, alv eller barbar. Känns inte så konstigt va? Målet med spelet känns också simpelt – ett riktigt dungeoncrawl. Ta dig igenom ett visst antal dungeonbräden och möt stormonstret på slutet.

Det låter simpelt och inte särskilt kul – det roliga är sättet man gör det. Jag låter videon nedan illustrera det hela.Så man använder små träpuckar som man skjuter, antingen sig själv om det är närstrid, väldigt små om det är pilar eller "magic missiles" och lite större för "fireballs". Fienden  är också olika stora puckar med specialförmågor, som stun eller dubbelskada. Ja, för varje träff på en själv ger skada man räknar ner.

Med andra ord det är väldigt varierande och roligt. Vill ni veta mer kan ni kolla in introvideon. Slutligen kan man tillägga att det funkar utmärkt som öl eller groggspel. Årets sommarspel för nördar helt enkelt!

2 kommentarer:

 1. Kul med en video, även om sju sekunder var lite snålt...

  Men den gjorde sitt jobb med att visa mekaniken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det gjorde den. Ville inte bli för videonördidol – höll det kort. Men det är definitivt ett kul spel att köra över några sommardrinkar.

   Radera