måndag 17 januari 2011

Den tredje kaptenen

Idag har jag anmält vårt bidrag till Lincon 2011, Den Tredje Kaptenen som är den fristående fortsättningen på Ljusblommans Mörka Blad. Är ni intresserade av att SL: a, så anmäl er på Lincon: s hemsida. Här kommer en teaser.


Han drog undan det röda sammetsdraperiet och tittade in på den lilla fyrkantiga gården.
Längs väggarna löpte öppna träbalkonger där kurtisaner, nasare och Djachroums grädda - till ljudet av en bariaballad signerad Sani Sowal - stillsamt manövrerade runt varandra i societetens intrigspel.

På gården stod täta klungor av små asharaträd med prunkande frukter och över takåsarna kunde man skymta de glimrande ljusen från Himmelshålet. Han tog ett djupt andetag, som en förberedelse på sanningen han skulle yppa, och skulle just stiga in på gården, då en skepnad lösgjorde sig från skuggorna intill.

Det räckte med en blick från gestaltens mörka ögon och han förstod att hans liv var över. Främlingen log ett glädjelöst leende och lade handen på hans arm. Det sista han uppfattade var en doft av jasmin och ljudet av Sowals vackra stämma, innan hans hjärta stannade som kramat av en inre hand.

Förrädaren sjönk död ner och över honom föll det karmosinröda draperiet. Några av de eleganta besökarna på Fru Sawas teater vände sig nyfiket mot ljudet men tappade snabbt intresset när de insåg att föreställningen inte hade börjat. Ingen såg honom. 


I Den Tredje Kaptenen, slängs Hjältarna rakt in i Djachroums intriger. Allt börjar med ett attentat på Guvernörspalatset under firandet av Lyktornas natt. Jakten på förövaren kommer föra Hjältarna genom stationens labyrintiska grottor ut i rymdens mörker för att uppdaga en hemlighet som mäktiga krafter vill hålla glömd. En hemlighet som kan förändra Djachroum och Gränsrymdens framtid för alltid.

tisdag 4 januari 2011

En titt på Gubdan

Så här i början på det nya året känns det som saker verkligen kan ta fart. Maskmakaren är på gång och jag tänkte ge er ert smakprov på en av de karaktärer man stöter på i scenariot, poeten Gubdan. Ni får gissa om han är en riktig ordkonstnär eller inte.

måndag 3 januari 2011

Coriolisscenario på Lincon 2011

Lite innan jul blev vi tillfrågad av Mattias Lilja om vi kunde skriva något scenario till Lincon 2011, som  ska rikta in sig på rollspel i år. Efter lite diskussioner och några öl stod det klart att det borde hinnas med. Några av oss kommer besöka konventet med  Lilja.

Konventet går av stapeln 1: a till 6: e juni. Är ni intresserad av att spelleda hör av er till mig eller direkt till Lincon.

söndag 2 januari 2011

Ännu ett scenario till Coriolis

Slösurfar och hittar en bra start på år 2011, ett färdigskrivet Coriolisscenario på Åsa Roos blogg Discordia. Det måste kollas in för er som rullar på tummarna istället för att spela Coriolis.

Född i Gråterskans tecken