tisdag 4 januari 2011

En titt på Gubdan

Så här i början på det nya året känns det som saker verkligen kan ta fart. Maskmakaren är på gång och jag tänkte ge er ert smakprov på en av de karaktärer man stöter på i scenariot, poeten Gubdan. Ni får gissa om han är en riktig ordkonstnär eller inte.

16 kommentarer:

 1. Längtar så att få uppleva detta äventyr och snygg bild även fast jag inte kan låta bli att tycka att han ser komisk ut på något oförklarigt sätt.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår precis vad du menar :)

  SvaraRadera
 3. Mössa och pipa? Klart killen är poet. Eller fyllo. ;)

  Byt namn på honom till Gubfan är mitt förslag. Det är ändå det öknamn han kommer att få i 90% av alla kampanjer.

  Vänligen,

  Patrik

  SvaraRadera
 4. Jo det var ju det med. Om att hitta på dumma smeknamn till SLP varit en sport hade våran grupp tagit alla medaljer möjliga, Varje år.

  För övrigt kosta är jag nyfiken på det gamla vanliga och i detta fall om Maskmakaren. Hur många tjejer respektive killar är det ?

  SvaraRadera
 5. @Patrik: Gubfan - hmmm

  @Daflum: De personer med data som presenteras är 5 män, 2 kvinnor, 1 okänd och 1 mooks. Iaf vad jag kan se.

  SvaraRadera
 6. Jaha. Hmm det kunde ju sett bättre ut antar jag. Det känns lite som att det varierar mycket i Fria ligan och att ni verkar ha olika ståndpunkter. På ett ställe är kvinnor så gott som utsuddade och sen på ett annat är det 50/50. Läste igenom artikeln om Djachroum nyligen och den verkligen strålar om detta sättet?

  Nu skall ja inte stå här och skälla men eftersom jag annars är nöjd med det ni gör, så sticker detta lite i ögonen på mig och det är gärna ett önskemål att det ser lite bättre ut bara.

  SvaraRadera
 7. Hej hej!

  Först skall jag bara säga att jag uppskattar det jobb du gör, det är guld värt :)

  Sen så får jag hålla med daflum om att det är lite kul att läsa hur olika det är beroende på vem som skrivit, (för jag antar att det är därför?).

  Det är altid ett sant nöje att få SLa ett äventyr där man inte behöver ta fram motorsågen. Kan inte beskriva känslan av att läsa Ghazalis först gången, när jag var van vid DoDs löjeväckande försök med att klämma in tjejer/kvinnor som ja... poängen är nog gjord.

  Som sagt, Coriolis ger mig hopp om att det finns intelligent liv ute i rollspelsrymden, (bortsett från Western kanske), så um... vart tog poängen vägen?

  Just det! Som daflum skriver så sticker det lite i ögonen på mig med. Detta är ingen krigsdeklaration, bara en upplysning om min åsikt.

  /Radioaktiv

  SvaraRadera
 8. @Daflum och Radioaktiv: Det ska nog lösa sig med en bättre frekvens - fick just höra av konstruktören at tre ytterligare scener adderas.

  Men jag tror egentligen inte det viktiga är frekvensen utan vilka roller som kvinnorna får i ett scenario. Tror den diskussionen hölls för ett år sen på piruett, så vi behöver inte upprepa den här :)

  För att vara lite långrandig så har de många kvinnor i våra scenarion blivit antagonister eller uppdragsgivare - nja mest antagonister, men det är helt klart de roligaste SLP: na i min mening.

  SvaraRadera
 9. @ R och D: Är ni i samma spelgrupp? Tolkar det så från Nörden i köket.

  SvaraRadera
 10. Självklart är det högst relevant vilka roller kvinnorna får. Oftast får både män och kvinnor (om de nu finns med) samma stereotypa roller de alltid får. Sällan man ser en vanlig actionrulle med kvinnliga henchmen lixom... Jag väljer hellre en uppdragsgivare än tio snygga dansöser. Men jag kommer ändå klaga på antalet tills den dag det är lika vanligt med mindre män än kvinnor i ett äventyr.

  (Ja, antagonisterna är självklart bäst! C: )

  Jorå, nog tillhör vi samma grupp alltid, han SLar mutant och jag Coriolis. Med några små undantag...

  Och nej, det är väl ingen mening med att upprepa den diskussionen? Läste den, (tror jag slängde in nån kommentar?). Nuff said... Jag blir alltid långrandig XD

  SvaraRadera
 11. Och självfallet är Gubdan poet! (Men VERKLIGEN, namnet, vad tänkte ni på XD?)

  SvaraRadera
 12. Det finns en märklig kontrast i bilden - både rymd och farsta centrum, både uråldrig och tidigt 80-tal både allvar och parodi - vilket gör att man blir både inspirerad och lite illa till mods när man tittar på den.

  Som de berömda omöjliga vinklarna som injagar fasa och förundran i alla Lovecraft-noveller...

  SvaraRadera
 13. Skratt.

  En bild att tala om mao!

  Btw - namnet kan få en smärre ändring har jag hört...

  SvaraRadera
 14. Haha, ja Gubb-Dan är kanske inte helt lyckat :)

  Är det inte lite Sci-Fi i bilden med? Den hade ju kunnat vara från Bagdad lika gärna.

  SvaraRadera
 15. Det är roligt, för han ser verkligen ut som en korsning av Saddam och Khadaffi. Mustaschen och ansikten från Saddam och hatten och håret från Khadaffi.

  SvaraRadera
 16. Tänkte själv på Saddam, men det kanske passar karaktären - ni får väl se.

  Mer sf-feeling, ja men han sitter ju på en kantina så
  det funkar nog. Får se om det blir någon skillnad sen.

  SvaraRadera