måndag 17 januari 2011

Den tredje kaptenen

Idag har jag anmält vårt bidrag till Lincon 2011, Den Tredje Kaptenen som är den fristående fortsättningen på Ljusblommans Mörka Blad. Är ni intresserade av att SL: a, så anmäl er på Lincon: s hemsida. Här kommer en teaser.


Han drog undan det röda sammetsdraperiet och tittade in på den lilla fyrkantiga gården.
Längs väggarna löpte öppna träbalkonger där kurtisaner, nasare och Djachroums grädda - till ljudet av en bariaballad signerad Sani Sowal - stillsamt manövrerade runt varandra i societetens intrigspel.

På gården stod täta klungor av små asharaträd med prunkande frukter och över takåsarna kunde man skymta de glimrande ljusen från Himmelshålet. Han tog ett djupt andetag, som en förberedelse på sanningen han skulle yppa, och skulle just stiga in på gården, då en skepnad lösgjorde sig från skuggorna intill.

Det räckte med en blick från gestaltens mörka ögon och han förstod att hans liv var över. Främlingen log ett glädjelöst leende och lade handen på hans arm. Det sista han uppfattade var en doft av jasmin och ljudet av Sowals vackra stämma, innan hans hjärta stannade som kramat av en inre hand.

Förrädaren sjönk död ner och över honom föll det karmosinröda draperiet. Några av de eleganta besökarna på Fru Sawas teater vände sig nyfiket mot ljudet men tappade snabbt intresset när de insåg att föreställningen inte hade börjat. Ingen såg honom. 


I Den Tredje Kaptenen, slängs Hjältarna rakt in i Djachroums intriger. Allt börjar med ett attentat på Guvernörspalatset under firandet av Lyktornas natt. Jakten på förövaren kommer föra Hjältarna genom stationens labyrintiska grottor ut i rymdens mörker för att uppdaga en hemlighet som mäktiga krafter vill hålla glömd. En hemlighet som kan förändra Djachroum och Gränsrymdens framtid för alltid.

9 kommentarer:

 1. En minst sagt lockande teaser. När blir detta scenario tillgängligt för den stora massan? Nån gång efter Lincon antar jag?

  Och förresten, hur går det med Maskmakaren och Iskallt inferno? Väntar med spänning på dessa äventyr :)

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan fundera på varför vi börjar med nytt scenario innan vi fått ut de andra. Å andra sidan är DTK något som ska vara färdigt i juni så vi har tid.

  Fn ligger båda II och MM hos Nisse för genomgång och slutjustering.

  Förra veckan gick åt för en Fenixgrej som vi satte ihop i sista sekund, minst sagt - därför dröjer tyvärr II och MM ett tag till.

  SvaraRadera
 3. Ni har många bollar i luften samtidigt... Jobbigt just nu för oss som väntar på frälsning (äventyr).

  Men jäklar vad trevligt det kommer att bli när det väl blir dags för nedladdning.

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 4. Så om jag fattar det rätt är detta en spin-off på ljusblomman men inte uppföljaren. Det är väl kandahs skugga?

  Ljusblomman är en triologi va ?

  För övrigt är chanserna fortfarande stora att II och MM kommer ut nu i januari ?

  SvaraRadera
 5. Alltså - trilogin har namnet I Kandahs Skugga, men de olika scenariona inte har fått namn, förrän nu då del två fått namnet Den Tredje Kaptenen.

  Ang MM och Ii betvivlar jag idag att de är färdiga om 12 dagar, sorry. Ni får hålla till godo med Fenixartikeln så länge.

  SvaraRadera
 6. Roligt att ni är så produktiva. Ser, precis som alla andra, storligen fram emot II, men ännu mer mot Maskmakaren. Inte bara för att det är ett dunderfett namn, utan också för den ständiga strömmen av teasers.

  SvaraRadera
 7. Hehe, vi hoppas kunna gör er alla glada. Det är ett fett namn, håller med.

  Planen nu är att simultanskriva IKS 2 och 3 - när vi snackat ihop oss om storyn. Får man se hur det går med det.

  SvaraRadera
 8. Kul att se hur det rör sig framåt. Förresten, hur går det med sammanfattningen av metaplotten till Lubaukampanjen?

  SvaraRadera
 9. Den är faktiskt färdigskriven, tyvärr för mkt längre än jag hoppats (4 sidor mot 1 sida). Just nu har jag bett om synpunkter av mina medarbetare och sen blir det justering, korr och layout.

  SvaraRadera