fredag 30 juli 2010

Mahanjis Väktare har anlänt

...till Stockholm i alla fall. Ni som har möjlighet kan nu strosa in på SF-bokhandeln och kolla in den och köpa den (så klart!). Dessutom finns den på postorder.

fredag 23 juli 2010

Iskallt Inferno

Nu kan jag berätta att vi just anmält ett scenario till Stockholms Spelkonvent 2010 som går av stapeln 17-19 september. Scenariot heter Iskallt Inferno och utspelar sig på jätteplaneten Surha, precis intill (ur astronomisk synvinkel) transshuramolnet och Gränsrymden.

Scenariot är lite speciellt, då det är författat av vår första gästskribent, Adam Palmqvist (mer känd som coffinshaker på Järnringen Forum). Adam står för historien och idéerna och vi på Fria Ligan hjälper till med produktion, korrektur och layout.

Det är förhoppningsvis ett av många framtida gästspel på Fria Ligan.

Jag avslutar med en kort teaser på scenariot. Mer inom en snar framtid.
...

Ett öronbedövande tjut hördes och skytteln började vibrera kraftigt vid inträdet i Surhas atmosfär. ”Det blir lite turbulent nu, när vi passerar stormfronten”, meddelade piloten lakoniskt över högtalarna, men det sista hördes knappt när skytteln slog in i stormfronten. Zebo såg hur hans kamrater tyst började be till ikonerna, medan legosoldaterna mittemot bara stirrade stint framåt.

Uppdraget var att hämta något från en övergiven gruvbas, Dhaab, något värdefullt och något som krävde närvaro av legosoldater. Ett rutinjobb var det sagt, men Zebo kände på sig att det inte skulle bli riktigt så enkelt…

Sommaren, rollspelarens död

Jag har ofta upplevt att sommaren är den bästa och sämsta säsongen för rollspelaren. Många är lediga, men samtidigt åker de bort. det är varmt så man borde kunna spela utomhus, men vem badar inte hellre då.

Blir det för varmt smälter hjärnan ner och inget blir gjort - inget rollspelsskriveri, inget spel, ja ingenting. Men nu är det svalare och det kan ta fart igen.

Samtidigt har min nördbok, Mahanjis Väktare kommit, vilket känns stort. Det tog en stund att skriva och speltesta. Och utan förvarning damp även ett väldigt snyggt nummer av Fenix ner i brevlådan.

Mer inom kort, från Fria Ligan, nu när det är vanlig svensk sommar.