måndag 20 december 2010

Planer, planer

Så här inför årets slut är det dags att blicka framåt - ja, man kan ju också blicka bakåt för att at sig en funderare om olika saker, men det kommer i ett senare inlägg.

Till att börja med kanske några blir besvikna då vi inte når fram med vare sig Iskallt Inferno eller Maskmakaren. Men vi var nära, det här året då. Och förhoppningsvis så kan vi trycka till dem precis efter nyår. Bådas texter är i princip klara, det fattas korrektur, layout och i Maskmakarens fall några bilder. Ärligt talat har dessa två alster varit ett par riktiga bromsklossar för oss. Vi har hållit på alldeles för länge och finslipat på texterna och storyn. Bättring till nästa gång.

Nästa år kan i alla fall bli ett bra Fria Ligan år och som man säger ibland, ett riktigt Coriolisår (blink). efter att vi klämt ut II och MM har vi bokat en mittbilaga i Fenix under våren - något jag hoppas blir i samma upplägg som Gränsrymden och Djachroum. Vi planera även ett kort besök på Lincon med ett scenario. Troligen uppföljaren till Ljusblommans Mörka Blad, del två i I Kandahs Skugga-sviten. Vi jobbar också med en ny kortversion av scenarion där man gör kortare scenarion att spela på en till två kvällar och inte detaljerar alla scener hårt. Typ ett upplägg med en sida bakgrund och synopsis, en sida med viktiga spelledarpersoner och platser för scenariot och två sidor med intro, akter och scenförslag med förslag på konflikter i scenerna.

I backspegeln kan man säga att Fria Ligans Coriolisår 2010 var helt okej. Om vi håller samma, om än långsamma tempo på hösten hinner vi med en mittbilaga i Fenix, fyra mindre artiklar, två 30-sidors scenarion och redaktionellt jobb för ett frilansgrej.

Sen har vi ju en hel drös hemliga projekt på gång. Mer om dem 2011.

8 kommentarer:

 1. Buuuääähh! Inga äventyr till jul :(

  Men snyft åsido, skönt att det rör på sig och jag hoppas att ni alla får en bra jul och ett vettigt nyår, det har ni förtjänat!

  Ser fram emot ett nytt Coriolisår 2011.

  SvaraRadera
 2. Det blir nog bra nästa år - åter igen ledsen över segheten på hösten, men det kommer från vår högt ställda nivå av perfektionism ;)

  Typ.

  I nördig anda säger jag God Jul och Glad Cyklad!

  SvaraRadera
 3. låter skitbra! Efterfrågar dom en metaplott till mahanjis väktare. Utan den vill jag som tidigare nämnt inte spela MV.

  God jul!

  SvaraRadera
 4. Glömde nog det, men planen är en metaplott till MV och en till IKS.

  SvaraRadera
 5. Intressant att det du och ditt gäng har snart tryckt ur mer till Coriolis än Järnringen själva. I alla fall om man bara räknar sidantalmässigt.

  SvaraRadera
 6. Om vi räknar bort Regelboken iaf ;)

  Och kvalitén är ju inget att klaga på ;) Det fortsätter nästa år och året därpå och...

  Ja, man får se.

  Just nu e jag mest nöjd med att jag spelar Coriolis igen!

  SvaraRadera
 7. För övrigt Kosta så ur ser statusen ut på del två i Lubau-sviten, tror du att den kommer pressas ut iår med ?

  Coriolis skulle verkligen få en rejäl nystart om Fria ligan hinner printa ut det som är planerat och Järnringen får tag i de kapital som krävs för att pressa ut de böcker som ligger klara.

  Gör mig även glad att man till och med kanske kan hoppas på att fler följer Åsas exempel med.

  Hoppas verkligen att 2011 är det år Coriolis vaknar ur sin slummer.

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas med på år 2011.

  Ang L2 skriver jag som bäst en kort metaplottfil som borde bli färdig i v. L2 manuset har jag inte skrivit på sen 2009 i ärlighetens namn. Läste igenom det i helgen för metaplotten.

  Det som finns är typ 40 skrivna sidor (L1 var 125 sidor och 25 skars bort och blev onlinedelen) som inkluderar nästan hela först akten, introt och alla scenernas upplägg, nan och konflikter. Det blir en sjysst resa i L2 kan jag säga.

  Ang att få ut L2 så ligger ESF klart före så det beror på - ingen idé att säga något nu.

  Ang vårt samarbete med JFAB funkar det bra och just nu jobbar vi på enligt det här inlägget.

  20 000 tecken projektet lär vara av samma storlek som de minscenarion vi vill skriva (på 4 sidor, vilket tär ca 16 - 20 000 tecken) och följer den här mallen: sida 1 - bakgrund, synopsis, sida 2 - SLP:s och miljöer, sida 3 och 4 - intro, 3 akter, scenförslag.

  SvaraRadera