söndag 30 maj 2010

Mysterier i Gränsrymden


Tydligen har nya numret av Fenix kommit till Pressbyrån. Som premunerant har den tyvärr inte dykt upp ännu. I det nya numret finns en del Coriolismaterial som hänvisar till nätet (Horisontens ände och Fenix hemsida). Vi håller just på och korrekturläser och slutjusterar online-materialet. Det kommer vara uppe inom några dagar.

Här följer en kort försmak för både spelare och spelledare..

Närsensorn piper till och i textrutan visas tre gröna staplar: ingen strålning, inga gifter och inga främmande organismer. Luften anges till Kua-standard. Du vänder dig mot dina kamrater och visar upp närsensorn. De ler. Kaptenen ger kommando att fortskrida in i stationen med en kort gest. Du kliver in över slussdörrens tröskel och möts av mörker. Det enda ljuset är skalexots pannlampa. Från exots tygficka tar du ut en lysglob och vakuumförpackningen med socker-lösning. Noggrant täcker du globen med sockerlösning och gnider in den. Den börjar sakta glimra för att sen anta ett fastare vitt sken. Du vänder dig en sista gång mot kapten, som nickar i exohjälmen och rullar sen in lysgloben i rummet innanför slussen.

2 kommentarer:

  1. Jag längtar efter min Fenix. Idag måste den väl ändå komma? Bäst att gå och sätta sig vid brevlådan redan nu, så jag inte missar några halvtimmars Coriolis-läsning.
    /Calle

    SvaraRadera
  2. Ja, det är nog bara en halvtimme ;) Idag ska Christian försöka hinna med att lägga in korrektur mm, så kanske det finns mer till kvällen på www.horisontens ände.se .

    SvaraRadera