söndag 28 februari 2010

Liten försmak


Håller på att avsluta texterna till vår Fenixbilaga så det är en del att göra. Under tiden kan ni kolla på ett urklipp på en bild till Broarnas grotta.

6 kommentarer:

 1. Spännande läsning väntar, hör jag!

  Kommer bilagan med nästa nummer av Fenix?

  SvaraRadera
 2. Stämmer, deadline i veckan för vår del.

  SvaraRadera
 3. En liten fråga efter att ha ögnat igenom artikeln i Fenix (och utan att ha läst Coriolis).

  Hur kan det vara gravitation inne i asteroiden? Det står att det är 1G gravitation, vilket verkar konstigt? Eller är jag för "hard" i min approach till sci-fi? :)

  I övrigt är jag imponerad av materialet och looken!

  SvaraRadera
 4. Asteroiden i sig leder mycket riktigt inte till någon grav alls (el mer korrekt, någon 100-dels standardgravitation, kanske), men i Coriolisuniversat finns gravitationsgeneratorer som skapar det på konstgjord väg.

  Gravgeneratorerna på Djachroum är ställda till 1 standardgrav - vilket motsvarar gravitationen på planeten Kua, som kan likställas med Terra.

  SvaraRadera
 5. Tack för svar! Vet inte om det känns riktigt "rätt", i synnerhet med tanke på att Coriolis annars verkar rätt low tech, men jag får ta seden dit jag kommer, så att säga. Är det inte ens zero-G ombord rymdskepp/stationer? (bortsett från roterande/accelererande sådana)

  SvaraRadera
 6. Vissa delar av Coriolisuniversat är mkt riktigt low-tech, men Djachroum är ju faktiskt en relik från "Grundarna", som ni ännu inte vet allt om (innan vår metaplottpdf kommer).

  Rymdskepps och stationsteknologi är mkt avancerad i spelet plus att jag tolkat det som att konstruktörerna inte är så intresserade av att driva hård-sf i Coriolis utan mer cool-sf. ;)

  SvaraRadera