onsdag 10 februari 2010

3:16 Carnage Amongst the Stars

Så, ännu ett annorlunda inlägg. under våren så splittrar vi upp spelandet lite med WH2/3 varannan vecka och ett annat rollspel de andra veckorna. Imorgon ska vi prova 3:16 Carnage Amongst the Stars. Prova är en liten lögn, vi har spelat en session (planet Goya) förra året och det var kul och enkelt. Noll startsträcka kan man säga. Det finns exempelvis bara två färdigheter Fighting Ability (ja ni gissar vad man gör...) och Non Fighting Ability (allt det andra), vilket underlättar en hel del.

Spelet går ut på att vara trooper och slakta utomjordingar i en sorts förebyggande anfall mot allt intelligent liv i universum. Varje spelmöte är en planet, ett uppdrag och en ny sorts utomjording.

det finns naturligtvis mer saker än FA och NFA, exempelvis Flashbacks där spelaren berättar om gamla upplevelser för att vinna eller förlora en strid på sina villkor.

Men det är i alla fall den första spelmötet som jag ska spelleda, planet Kandinksy, med en ny utomjording som jag slog fram ikväll. Det gick också snabbt. Tre förmågor, Alien Ability (motsvarande FA och NFA för utomjordingar), Alien form (förra gången dinosaur) och sist specialförmåga (förra gången Ambush).

Hur som helst, anledningen att jag tar upp det här är att när jag sökte lite på 3:16 igår hittade jag en massa off-shoots, bland annat till Star Wars, Warhammer, superhjältespel och annat med samma regler (här). Fanns till och med en artikel om hur man spelar starship pilot istället för trooper (här).

3:16 är gammat nu men det har vuxit en massa också. Ni som gillar filmen Starship Trooper och berättarspel, det här en given sak att testa!

1 kommentar:

  1. Ett varningens ord inför 3:16 - risk för flams om man inte sätter någon sorts ribba på hur seriöst det ska vara (plus använder för mycket öl innan och under).

    SvaraRadera