fredag 15 januari 2010

The Adventurer’s Toolkit

Så har första expansionen till WHFR3 kommit (undantaget extra tärningar). Har naturligtvis införskaffat det och tänkte dela med mig av dess innehåll.

Till att börja med gör lådan det möjligt att vara fyra spelare då alla grundkort för manövrar finns i ytterligare en upplaga i den här lådan. Till det kommer ett hundratal kort, tio nya karriärer, fyra gruppkoncept, och ett femtiotal pappmarkörer för diverse saker.

Inga nya regler finns men fyra specialförmågor till karriärer är med. Det är först och främst den lilla men ettriga hunden (A Small But Vicious Dog) till Råttfångaren, som kan lära sig egna trick och talanger samt har en mass egna manövrar. Att lägga erfarenhetspoäng på sin hund räknas i fullbordandet av karriären och avslutar man Råttfångaren i förtid så rymmer hunden.

De andra tre nya karriärerna som står ut är den dvärgiska Stålbrytaren (Ironbreaker), och de två alviska Svärdsmästare (Sword Master, high elf) och Krigsdansare (Wardancer, wood elf). Alla tre är grundkarriärer som kan tas från början. De två första har som specialförmåga att de äger ett föremål, en gromrilrustning respektive Hoeths storsvärd, som inte kan bytas, säljas eller ges bort. All tre har specialmanövrar bundna till sig, olika sagor (ex. Skalfs Städ, som försvårar anfallen med en oturstärning om du gör skada på en attack) för Stålbrytaren, svärdsvägar (ex. Sommarkulingens Stig, som ger extra skada på alla svärdsvägar när kortet återladdas) för Svärdsmästaren och rituella danser (ex. Virveldöd, som ger extra skada för alla dansmanövrar som just återladdas) för Krigsdansaren.

Bland de olika manövrar som finns är det mest olika stridsmanövrar och sociala manövrar, men inga böner eller besvärjelser.

Så är det värt att köpa? Ja, om man är mer än tre spelare är det nog ett måste. Klart det går att dela på basmanövrarna om man vill. Men man får lite till karriärer och gruppkoncept och det är ju en av grejerna med WH. Betyg då, en trea. Bra att ha, men inget extraordinärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar