tisdag 23 juni 2009

Asteroidstation Djachroum till Stockholms Spelkonvent 2009

Dags för en glad nyhet! Jag har fått höra från Mattias Lilja att vi ska dra på Stockholms Spelkonvent med ett Coriolisscenario. Just nu funderar vi på att göra det till ett introduktionsscenario till Asteroidstation Djachroum och Gränsrymden, som också kan fungera som startpunkt för den metaplott som ska finnas inbyggd i äventyrslandskapet och delar av Pdf-projektet.

Vad jag har fått höra är det genus-tema på årets konvent. Återstår att se, hur det kommer avspegla sig...

måndag 8 juni 2009

Textredigering av Lubau

Har i helgen skickat in mer än trettio bildbeställningar och tjugo kartor till JFAB, för vidarebefodran till illustartör. Känns härligt att lämna bort det. Sitter nu och går igenom speltestet med alla anteckningar för de totalt mer än tjugo scenerna och tre x-scenerna, som är mitt egna påhitt, expansionsscener. Något som spelledaren kan slänga in om han vill, men som inte krävs för fullbordan av scenariot. En extra krydda. Jag tror sånt här faller in i det som oftast anses coolt av konstruktören men inte funkar för alla spelargrupper.

Ni kan ju undra över om det egentligen blir så mycket textredigering med tanke på att manuset var färdigt sista december förra året. Nu ska jag dock klippa ner det från de dryga 100 sidorna (i för smått typsnitt). Det som tas bort kommer läggas upp som olika matiga online-tillägg.

tisdag 2 juni 2009

Speltest avslutas och produktion tar fart

Fick ett glatt samtal igår av Mattias J på JFAB för att berätta om datum för bilder, textsättning och avslut av Lubau del I. Ikväll speltestar vi de sista scenerna och till på söndag ska jag ha en reviderad bildbeställning klar till illustratören. Med andra ord -i höst kan alla njuta av Lubau del I!