tisdag 5 maj 2009

Coriolis Pdf projekt

Jag känner ett litet sug att berätta mer om det här projektet. Inte för mycket detaljer ännu, då min samarbetspartner inte vill lägga upp ofärdiga saker. Anledningen till det här var som sagt frånvaron av utgivning från JFAB. Vi kände att små saker, cirka 12 sidors artiklar om viktiga saker skulle kunna tillföra Coriolis en hel del. Det har ju inte hänt så mycket sen lanseringen och folk kanske hoppar av eller inte en börjar på grund av det. Det har blivit lite av en ond cirkel. Inget kommer ut och ingen stödjer spelet eller drar sig för att spela det i väntan på att det ska komma saker, men säljs inte regelböcker, så lär lansering i övrigt försenas.

Efter den tiraden, nu till det roliga, vad saknas till Coriolis? Till att börja bestämde vi oss för att minimera regeldelar och nya regler så mycket som möjligt. Istället inrikta oss på sånt som hjälper spelet och gör världen levande. Vi brainstormade och kom fram till ett antal punkter:

1. Rymden och rymdresan, vad händer? Man kan ju inte köra på minor hela tiden.
2. Arkeologi och lämningar efter portalbyggarna och de förstkomna
3. Bibliotek och informationssökning, vart hittar man info om saker, vilka databaser finns?
4. Prospektion i rymden, vart sker det, hur e livet i asteroidbältet? Vad krävs?
5. Informationsspridning i horisonten, Bulletinens del i det? Kurirskepp, finns det?
6. Hur förvaras information, vad ryms på en tagg, hur funkar en kommunikator på Coriolis, i rymden?
7. Det måste finnas en massa olika landskap och biotoper, vad är gemensamt, kan man skapa en lista eller förslag till hur de ska hanteras?
8. Monster behövs, och redskap för SL att skapa sina egna.
9. Spionorganisationer, agenter, lönnmord, avlyssning etc. Fritänkare (Ahalimm), lönnmördare och kurtisanskrån.
10. Myter och sägner, legender i horisonten.
11. Nöjen och sporter, vilka finns?
12. Ikontro, religion och missionärer, vad tror folk på? Hur funkar liturgin? När offrar man, vad offrar man?
13. Korsarer och dess bekämpare, fria kompanier.

Vi försökte hålla oss från planerade JFAB produkter, men samtidigt inser vi att de är flera år fram i tiden så lite överlapp skadar inte. Slutligen skrev vi ihop det som tio stycken olika pdf:er, där de första två är under utveckling och som jag redan lagt upp på Järnringen forum.

1. Asteroidstation Djachroum
Välkommen till Djachroum pilgrim! Den gamla asteroidstationen i randen av Kuas Oort-moln som blivit syndens och möjligheternas näste. I denna yttersta utpost innan mörkret tar vid, samsas prospektörer med arkeologer, zeniter med förstkomna och spioner med dissidenter, långt från Coriolis upplysta ordning och nitiska rättskipare. Här beskrivs stationen Djachroum och de färgstarka personer som kallar den sitt hem. Följ med till De Förlorade Drömmarnas park, det fallfärdiga tempelområdet ral-Kham och - om du är modig - till den sedan länge övergivna tvillingstationen. Djachroum ger Hjältar en ny kampanjbas i utkanten av civilisationen, komplett med scenariofrön och riktlinjer för en längre kampanj.

2. Stjärnhimlens Vandrare
Den tredje horisontens livsblod är de fraktarskepp som i långsamt majestät plöjer genom mörkret för att bringa ljus, handelsvaror och information till avlägsna kolonier och fjärran system. I Stjärnhimlens Vandrare får vi en inblick hur vardagen ombord ser ut, vad en besättning egentligen gör under långsamma vakter mellan portalstationernas trygghet och det som zenitiska djuprymdspiloter brukar kalla för skeppets själ. Dessutom en rundtur i kryddfraktaren Prinsessan av Kah och riktlinjer för hur du bygger ett skepp som fungerar som en kampanjbas med inbyggda krokar och unika karaktärsdrag.

Är det något som saknas?

2 kommentarer:

  1. Jeg vil legge til at Mer utstyr, kjøretøy (fördon) og romskip skulle trengts å hatt med. Men ja til masse slike små pdf filer for å utbrodere Coriolis.

    SvaraRadera
  2. Bra sagt Kjetil! Faktum är att till Lubau del 1 kommer det fordonsjakt/stridsregler och fordon, så det finns redan.

    I pdf två planerar vi faktiskt att ha med ett rymdskepp och kanske några till varianter -beroende på plats. Vi vill inte ha för långa pdf:er, mest för att inte fastna på ett ställe.

    Zapp har någon tråd med rymdskepp på forumet, kolla upp den.

    SvaraRadera